Grundle pečené s kmínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grundle pečené s kmínem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 11157 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Grundle |
1 kávová lžička | Kmín celý |
100 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
10% Kalorie 193 kcal
Kilojoule 806kJ
0% Sacharidy 1 g
28% Tuky 21 g
10% Sodík 197 mg
1% Bílkoviny 0 g
Uhlovodany | 774,2mg |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 31,3mg |
Vláknina | 367,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Grundle, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grundle pečené s kmínem postup přípravy receptu:
1 | Vykuchané, očištěné grundle složíme těsně vedle sebe do vymaštěného pekáčku. Na povrchu je omastíme máslem, osolíme, okmínujeme a pečeme, až jsou křupavé. |
2 | Takto upravené grundle můžeme sníst celé i s kostičkami. |
3 | Podáváme s čerstvým chlebem. |