Úhoř na šalvěji - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Úhoř na šalvěji
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11159 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Šalvěj sušená |
100 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Úhoř říční |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 18,9mg |
Vláknina | 808,7mg |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Šalvěj sušená, Úhoř říční, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Úhoř na šalvěji postup přípravy receptu:
1 | Očištěného úhoře i s kůží nakrájíme na menší kousky, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. |
2 | Dílky úhoře navlékáme na špejli střídavě s plátky žemle. Každý dílek okořeníme trochu šlavěje. |
3 | Do pekáčku dáme část másla, špejle s úhořem položíme přes pekáček a maso potřeme zbylým máslem, posypeme strouhankou. Pečeme, než žemle zčervená. |
4 | Podáváme s holandskou omáčkou a vařenými novými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.