Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 11159

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Máslo čerstvé
100 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 kg Úhoř říční
1 špetka Šalvěj sušená
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 515 kcal
Kilojoule 2 153kJ
5% Sacharidy 19 g
54% Tuky 40 g
12% Sodík 243 mg
34% Bílkoviny 19 g

Úhoř na šalvěji postup přípravy receptu:

1

Očištěného úhoře i s kůží nakrájíme na menší kousky, osolíme a pokapeme citronovou šťávou.

2

Dílky úhoře navlékáme na špejli střídavě s plátky žemle. Každý dílek okořeníme trochu šlavěje.

3

Do pekáčku dáme část másla, špejle s úhořem položíme přes pekáček a maso potřeme zbylým máslem, posypeme strouhankou. Pečeme, než žemle zčervená.

4

Podáváme s holandskou omáčkou a vařenými novými bramborami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept