Recept

Nudlová polévka s hovězím masem

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11163
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 stroužek Česnek
6 ks Cibulka jarní
7 g Houby sušené
350 g Hovězí plec
2000 ml Hovězí vývar základní
2 ks Mrkev kořen
85 g Nudle čínské vaječné
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
85 g Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl
4 polévková lžíce Víno rýžové čínské
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 313 kcal
Kilojoule 1 309kJ
8% Sacharidy 30 g
241% Tuky 180 g
73% Sodík 1 g
71% Bílkoviny 40 g

Nudlová polévka s hovězím masem postup přípravy receptu:

1

Sušené houby rozdrobíme na malé kousky, vložíme do mísy, zalijeme vroucí vodou a necháme cca 15 minut máčet.

2

Cibulku a mrkev nakrájíme na tenké, 5 cm dlouhé proužky. Z masa odstraníme tuk, nakrájíme na tenké plátky.

3

Ve velkém hrnci rozpálíme olej, maso orestujeme do hněda. Vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce. Do hrnce přidáme rozmačkaný česnek, oloupaný a nadrobno nakrájený zázvor. Cibulku a mrkev podusíme cca 3 minuty. Zalijeme vývarem, přidáme houby i s výluhem, sójovou omáčku, rýžové víno a dostatečně okořeníme.

4

Krátce zprudka povaříme, poté zakryjeme a necháme vařit na mírném ohni ještě cca 10 min.

5

Nudle rozlomíme na několik větších kousků, spolu s nakrájeným špenátem přidáme do hrnce. Na mírném ohni vaříme ještě 5 minut, než maso změkne.

6

Před podáváním dle chuti okořeníme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Použijeme cca 2,5cm dlouhý kousek čerstvého zázvoru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept