Jednoduchý recept

Nudlový vývar s vepřovým masem a krevetami

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 11164

Ingredience

2 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
230 g Krevety tygří - loupané
1 ks Limetka
140 g Nudle vaječné
1 polévková lžíce Olej rostlinný
2 kávová lžička Olej sezamový
3 polévková lžíce Omáčka rybí
350 g Vepřová kýta
2 ks Vinné listy
300 ml Vývar drůbeží
1 polévková lžíce Zázvor celý
1 stroužek Česnek
150 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 575 kcal
Kilojoule 2 407kJ
13% Sacharidy 48 g
29% Tuky 22 g
36% Sodík 722 mg
71% Bílkoviny 40 g

Nudlový vývar s vepřovým masem a krevetami postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kotletu vykostíme, odstraníme tuk a maso necháme půl hodiny ztuhnout v mrazáku. Poté nakrájíme na tenké plátky a odložíme stranou. Krevety zbavíme skořápek a vnitřností.

2

Ve velkém hrnci nejprve uvaříme nudle dle návodu, scedíme, propláchneme studenou vodou a odložíme.

3

V pánvi rozpálíme rostlinný olej spolu se sezamovým, přidáme nakrájenou šalotku a mícháme 3 - 4min, dokud cibule nezhnědne. Vyjmeme z pánvičky a odložíme stranou. Do pánve přidáme nadrobno pokrájený zázvor, rozmačkaný česnek, cukr, kuřecí vývar a necháme vařit. Poté přidáme limetkové listy, rybí omáčku a šťávu z poloviny limety. Vložíme maso a vaříme cca čtvrt hodiny. Nakonec vložíme krevety a nudle a povaříme ještě 3 - 4min.

4

Polévku podáváme v mělkých miskách, před servírováním posypeme koriandrem, nadrobno rozkrájenou zelenou natí jarní cibulky a osmaženou šalotkou.

Poznámka

Servírujeme teplé. Místo kotlety můžeme použít i vepřové ledvinky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept