Nudlový vývar s vepřovým masem a krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nudlový vývar s vepřovým masem a krevetami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 11164 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
230 g | Krevety tygří - loupané |
1 ks | Limetka |
140 g | Nudle vaječné |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Olej sezamový |
3 polévková lžíce | Omáčka rybí |
150 g | Šalotka |
350 g | Vepřová kýta |
2 ks | Vinné listy |
300 ml | Vývar drůbeží |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 148,4mg |
Draslík | 724,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 14g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Cukr krupice, Koriandr čerstvý, Limetka, Nudle vaječné, Olej rostlinný, Olej sezamový, Omáčka rybí, Šalotka, Vepřová kýta, Vinné listy, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nudlový vývar s vepřovým masem a krevetami postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kotletu vykostíme, odstraníme tuk a maso necháme půl hodiny ztuhnout v mrazáku. Poté nakrájíme na tenké plátky a odložíme stranou. Krevety zbavíme skořápek a vnitřností. |
2 | Ve velkém hrnci nejprve uvaříme nudle dle návodu, scedíme, propláchneme studenou vodou a odložíme. |
3 | V pánvi rozpálíme rostlinný olej spolu se sezamovým, přidáme nakrájenou šalotku a mícháme 3 - 4min, dokud cibule nezhnědne. Vyjmeme z pánvičky a odložíme stranou. Do pánve přidáme nadrobno pokrájený zázvor, rozmačkaný česnek, cukr, kuřecí vývar a necháme vařit. Poté přidáme limetkové listy, rybí omáčku a šťávu z poloviny limety. Vložíme maso a vaříme cca čtvrt hodiny. Nakonec vložíme krevety a nudle a povaříme ještě 3 - 4min. |
4 | Polévku podáváme v mělkých miskách, před servírováním posypeme koriandrem, nadrobno rozkrájenou zelenou natí jarní cibulky a osmaženou šalotkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Místo kotlety můžeme použít i vepřové ledvinky.