Kapr v županu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr v županu
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11166 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
1 kg | Kapr obecný |
1 kávová lžička | Majoránka |
50 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
100 g | Párky jemné |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 209,9mg |
Draslík | 625,1mg |
Vláknina | 701,0mg |
Vitamín A | 161,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Kapr obecný, Majoránka, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Párky jemné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr v županu postup přípravy receptu:
1 | Očištěného kapra nakrájíme napříč na porce ve tvaru podkov. Porce nasolíme, navrch i uvnitř posypeme majoránkou. |
2 | Každou porci položíme na alobal, naplníme plátkem slaniny, uzeniny, vařeného vejce a cibule. Přidáme kousek másla. Alobal dobře zabalíme, urovnáme do pekáčku a polijeme olejem. Pečeme asi 30 minut. |
Poznámka
Podáváme s osmaženými bramborami nebo s chlebem. Servírujeme teplé.