Štika na smetaně s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štika na smetaně s vejci
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 11168 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Slanina vepřová |
0,3 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 kg | Štika obecná |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 176,1mg |
Draslík | 67,6mg |
Vláknina | 566,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 53,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní), Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štika na smetaně s vejci postup přípravy receptu:
1 | Porce očištěné štiky protáhneme slaninou a osolíme. |
2 | Zapékací mísu vymastíme máslem, na dno nasypeme jemně nakrájenou cibuli. Na ni vložíme štiku, zalijeme smetanou a dáme do trouby péct. |
3 | Upečenou štiku před podáváním posypeme nadrobno nasekanými vařenými vejci. |
4 | Podáváme v míse, ve které jsme štiku upekli. Vhodnou přílohou jsou malé houskové knedlíčky nebo noky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.