Kapr s olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr s olivami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11169 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Kapr obecný |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,1 l | Olej stolní |
8 ks | Olivy nakládané |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 113,0mg |
Draslík | 808,6mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 12,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Olej stolní, Olivy nakládané, Rajčata, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr s olivami postup přípravy receptu:
1 | Očištěného kapra naporcujeme, osolíme a obalíme v mouce. Porce upečeme po obou stranách na oleji a vyjmeme. |
2 | Šťávu od pečení zahustíme moukou, umícháme světlou jíšku, zalijeme ji vodou. Dobře povaříme. |
3 | Nakonec do omáčky přidáme nakrájená rajčata, tymián a nakrájené olivy. Necháme ještě 30 minut povařit. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží. Servírujeme teplé.