Sumeček s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sumeček s rýží
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11170 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kg | Pangasius - filety |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
250 g | Rýže loupaná |
100 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 16,2mg |
Draslík | 59,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 24,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Rýže loupaná, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pangasius - filety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sumeček s rýží postup přípravy receptu:
1 | Omyté filety osolíme, necháme chvíli odležet. |
2 | Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, osmažíme na sádle. |
3 | Propláchnutou, spařenou a osolenou rýži udusíme, vmícháme do ní sádlo s osmaženou cibulí a položíme na ni porce ryby, které mírně opaprikujeme. Pečeme 15 minut, poté filety obrátíme, dopečeme ještě 15 minut. |
4 | Podáváme s rajčatovým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.