Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 11171

Ingredience

100 g Brambory
1 kg Kapr obecný
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
50 g Slanina vepřová
0,3 l Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 344 kcal
Kilojoule 1 439kJ
1% Sacharidy 4 g
28% Tuky 21 g
14% Sodík 282 mg
58% Bílkoviny 33 g

Kapr po srbsku postup přípravy receptu:

1

Očištěného a vykuchaného kapra podélně rozřízneme, osolíme. Uděláme několik příčných zářezů, do kterých vložíme kousek másla a slaniny.

2

Na dno máslem vymazaného pekáče klademe plátky osolených brambor, na ně položíme připraveného kapra a pečeme v troubě.

3

Když se kapr začne péct, poprášíme ho moukou a paprikou. Jakmile se začne opékat kůže, poléváme kapra kyselou smetanou podle potřeby až do upečení.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept