Kapr po maďarsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr po maďarsku
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11172 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 kg | Kapr obecný |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
3 ks | Paprikové lusky čerstvé |
3 ks | Rajčata |
50 g | Slanina vepřová |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 134,3mg |
Draslík | 972,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kapr obecný, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr po maďarsku postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nakrájíme na plátky, vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo a mírně osolíme. Pečeme v troubě do poloměkka. |
2 | Poté brambory pokryjeme vrstvou rozkrájených rajčat, paprik a koleček cibule. Navrch položíme porce kapra, které jsme protáhli slaninou a obalili v mouce, smíchané se solí i paprikou. Vše zalijeme smetanou a pečeme v troubě. |
Poznámka
Servírujeme teplé.