Kapr na kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr na kari
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11173 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kg | Kapr obecný |
1 kávová lžička | Kari koření |
120 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
0,3 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 138,7mg |
Draslík | 781,9mg |
Vláknina | 698,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapr obecný, Kari koření, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr na kari postup přípravy receptu:
1 | Očištěného kapra nakrájíme na kousky, osolíme a posypeme kari kořením. |
2 | Připravené kousky ryby pečeme na másle spolu s jemně nakrájenou cibulí. Nakonec podlijeme vývarem a přilijeme smetanu, v níž jsme rozkvedlali mouku a povařili. |
3 | Podáváme s dušenou rýží. |
Poznámka
Pokrm lze připravit z jakékoli sladkovodní nebo mořské ryby.