Valenciánská treska - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Valenciánská treska
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11174 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 kg | Filé z aljašské tresky |
70 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
300 g | Rýže dušená |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 284,9mg |
Draslík | 138,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rýže dušená, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Valenciánská treska postup přípravy receptu:
1 | Do hlubší zapékací mísy (vymazané máslem) vložíme omyté a osolené porce filé. Přidáme lžíci protlaku, vrstvu koleček cibule osmažených na oleji a nakonec vrstvu dušené rýže. |
2 | Vrstvy střídáme a vrchní vrstvu - rýži - polijeme rozpuštěným zbylým máslem. Dáme do trouby péct. |
3 | Pokrm poklademe na kolečka nakrájenými, ještě teplými vařenými vejci. |
Poznámka
Servírujeme teplé.