Benátské plátky z platýse - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Benátské plátky z platýse
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11175 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Omáčka tatarská |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
800 g | Platýz - filety |
1 ks | Rajčata |
2 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 141,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 687,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Platýz - filety, Rajčata, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Omáčka tatarská, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Benátské plátky z platýse postup přípravy receptu:
1 | Omyté rybí maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. |
2 | Do pekáče dáme máslo, vložíme připravené plátky, obložíme je dílky rajčete, nasekanými šalotkami a nasekanou petrželkou. Pečeme pod poklicí asi 20 minut. |
3 | Porce rozdělíme na talíře, polijeme tatarskou omáčkou a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.