Treska se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska se slaninou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11176 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
1 kg | Filé z aljašské tresky |
50 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 140,1mg |
Draslík | 120,0mg |
Vláknina | 822,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Omyté filé obalíme v mouce, smíchané se solí a pepřem. |
2 | Připravené porce filé naskládáme do vymazaného pekáče, polijeme trochou mléka a posypeme strouhankou. Kolem okrajů pekáče vyrovnáme plátky anglické slaniny. Filé poklademe vločkami másla a dáme péct do vyhřáté trouby na 25 minut. |
3 | Podáváme se zeleným hráškem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.