Recept

Treska v mandlové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 11177

Ingredience

6 kávová lžička Citronová šťáva
750 g Filé z aljašské tresky
50 g Mandle mleté
5 polévková lžíce Mléko polotučné
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Skořice mletá
5 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
5 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 274 kcal
Kilojoule 1 145kJ
2% Sacharidy 8 g
14% Tuky 10 g
14% Sodík 275 mg
66% Bílkoviny 37 g

Treska v mandlové omáčce postup přípravy receptu:

1

Omyté porce filé osolíme, opepříme a naskládáme těsně vedle sebe do smaltovaného hrnce. Zalijeme na 20 minut citronovou šťávou.

2

Potom maso vyjmeme, potřeme máslem a vložíme do vymazaného pekáče. Smícháme mleté mandle, mléko, smetanu, sůl, směs rozetřeme na filé, dochutíme solí, pepřem, přidáme špetku skořice a posypeme strouhankou. Pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě.

Poznámka

Servírujeme teplé. Pokrm můžeme posypat nastrouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept