Treska v mandlové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska v mandlové omáčce
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 11177 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 kávová lžička | Citronová šťáva |
750 g | Filé z aljašské tresky |
50 g | Mandle mleté |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Skořice mletá |
5 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
5 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 80,3mg |
Draslík | 115,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Skořice mletá, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Mandle mleté, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska v mandlové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce filé osolíme, opepříme a naskládáme těsně vedle sebe do smaltovaného hrnce. Zalijeme na 20 minut citronovou šťávou. |
2 | Potom maso vyjmeme, potřeme máslem a vložíme do vymazaného pekáče. Smícháme mleté mandle, mléko, smetanu, sůl, směs rozetřeme na filé, dochutíme solí, pepřem, přidáme špetku skořice a posypeme strouhankou. Pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Pokrm můžeme posypat nastrouhaným sýrem.