Treska zapečená se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska zapečená se sýrem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 11178 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
750 g | Filé z aljašské tresky |
60 g | Máslo čerstvé |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 188,9mg |
---|---|
Cholesterol | 103,5mg |
Draslík | 3,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska zapečená se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce filé osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. |
2 | Pekáč vymastíme, naskládáme do něj připravené porce. |
3 | Máslo zapracujeme do mouky jako při přípravě drobenky, přidáme nastrouhaný sýr a vše promícháme. Vzniklou směsí posypeme filé, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.