Uzená makrela v těstě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzená makrela v těstě
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11179 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Makrela uzená |
0,3 l | Mléko polotučné |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
30 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 113,1mg |
---|---|
Cholesterol | 162,8mg |
Draslík | 520,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Makrela uzená, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzená makrela v těstě postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, vejce, mléka, soli a trochy vody vypracujeme hladké těsto. Necháme je asi hodinu odpočinout. |
2 | Uzenou makrelu stáhneme, rozdělíme na kousky a vykostíme. |
3 | Připravené maso vložíme do pekáče na rozehřátý tuk a pokryjeme těstem. |
4 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.