Recept

Grilovaná makrela s hořčičnou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 11183

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
1 špetka Fenykl obecný
1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
1,5 kg Makrela obecná
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 345 kcal
Kilojoule 1 442kJ
1% Sacharidy 3 g
33% Tuky 25 g
2% Sodík 40 mg
51% Bílkoviny 29 g

Grilovaná makrela s hořčičnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěné makrely podélně rozřízneme a otřeme.

2

Na pánvi rozpustíme 30 g másla, přidáme petrželku, sůl, pepř, vše dobře promícháme. Makrely směsí potřeme a dáme na grilovací mřížku kůží dolů. Vložíme pod gril, grilujeme asi 5 minut.

3

Rozehřejeme zbylé máslo, přidáme hořčici, citronovou šťávu a fenykl. Promícháme, přelijeme ryby a grilujeme ještě 5 minut.

4

Hotové makrely položíme na talíře a ozdobíme plátky citronu. Ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept