Grilovaná makrela s hořčičnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná makrela s hořčičnou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 11183 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
1 špetka | Fenykl obecný |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
1,5 kg | Makrela obecná |
60 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 112,0mg |
Draslík | 39,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Fenykl obecný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Makrela obecná, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná makrela s hořčičnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné makrely podélně rozřízneme a otřeme. |
2 | Na pánvi rozpustíme 30 g másla, přidáme petrželku, sůl, pepř, vše dobře promícháme. Makrely směsí potřeme a dáme na grilovací mřížku kůží dolů. Vložíme pod gril, grilujeme asi 5 minut. |
3 | Rozehřejeme zbylé máslo, přidáme hořčici, citronovou šťávu a fenykl. Promícháme, přelijeme ryby a grilujeme ještě 5 minut. |
4 | Hotové makrely položíme na talíře a ozdobíme plátky citronu. Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.