Pečený pstruh s cibulí a karotkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený pstruh s cibulí a karotkou
Pečený pstruh s cibulí a karotkou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11184 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
8 ks | Karotka |
1 kávová lžička | Kopr čerstvý |
0,1 l | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
800 g | Pstruh |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 303,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 27g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,2mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Karotka, Kopr čerstvý, Olej stolní, Pstruh, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený pstruh s cibulí a karotkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné pstruhy podélně rozkrojíme, odstraníme páteře a každou polovinu rozkrojíme napříč. Osolíme, opepříme a urovnáme do olejem vymaštěného pekáče. |
2 | Na každou porci pstruha dáme plátek cibule a půlku karotky. Přelijeme zbylým olejem a posypeme koprem. Pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě. |
3 | Po dopečení slijeme vypečenou šťávu do pánve a na mírném ohni do šťávy zvolna vmícháme lehce našlehané žloutky. Mícháme asi 3 minuty do zhoustnutí. |
Poznámka
Servírujeme teplé.