Pečení sledi s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečení sledi s bramborami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 11185 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Bramborová kaše |
2 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
1 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
500 g | Sleď čerstvý |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 303,7mg |
Draslík | 280,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborová kaše, Cibule, Jablka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Sleď čerstvý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečení sledi s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Sledě podélně rozkrojíme, vykostíme, nakrájíme na kousky a osolíme. |
2 | Oloupanou, jemně pokrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme sledě a vše vložíme do vymaštěného pekáče. Přelijeme ušlehanými vejci, navrch položíme plátky chleba namočené v mléce, na ně dáme oloupané, nastrouhané jablko. |
3 | Nakonec vše překryjeme bramborovou kaší a posypeme strouhankou. |
4 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.