Recept

Makrela s angreštovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 11187

Ingredience

250 g Angrešt
1 špetka Cukr krupice
4 ks Makrela obecná
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
40 g Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 679 kcal
Kilojoule 2 840kJ
2% Sacharidy 8 g
56% Tuky 42 g
3% Sodík 59 mg
122% Bílkoviny 69 g

Makrela s angreštovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěné, vykuchané makrely obalíme v mouce smíchané se solí a pepřem.

2

Na pánvi rozpálíme olej, přidáme ryby, potřeme olejem a zprudka pečeme po obou stranách asi 6 minut. Makrely vyjmeme a dáme na mísu.

3

Omytý angrešt podusíme v malém množství vody (nebo v kompotové šťávě). Podle chuti přisladíme, prolisujeme. Pyré vrátíme zpět do pánve, vmícháme špetku muškátu a mírně prohřejeme.

4

Makrely podáváme na ohřáté míse, omáčku zvlášť.

Poznámka

Servírujeme teplé. Angrešt můžeme použít i kompotovaný.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept