Salát z filé s jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z filé s jogurtem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 11192 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
500 g | Filé z aljašské tresky |
4 ks | Jablka |
300 g | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
250 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 59,8mg |
Draslík | 530,0mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 849,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Jogurt bílý, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Petržel - nať, Salát hlávkový, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z filé s jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce filé osolíme, okyselíme, dáme do mírně vymaštěného kastrolu a dusíme do měkka. |
2 | Vychladlé filé nakrájíme na kousky. Jogurt smícháme s uvařenou a pokrájenou kořenovou zeleninou, nasekanou petrželkou a natrhaným hlávkovým salátem. Omytá rajčata rozkrájíme na plátky, jablka nastrouháme a vše dobře promícháme. |
Poznámka
Servírujeme studené.