Sardinky na topince s majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardinky na topince s majonézou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 11197 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
100 g | Červená řepa sterilovaná |
8 plátek | Chléb toastový |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
100 g | Majonéza |
1 balení | Sardinky v oleji |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 122,9mg |
Draslík | 260,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 161,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa sterilovaná, Chléb toastový, Kapary sterilované, Majonéza, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sardinky v oleji mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sardinky na topince s majonézou postup přípravy receptu:
1 | Plátky toastového chleba nasucho opečeme. |
2 | Vychladlé topinky potřeme majonézou, doprostřed každé opatrně položíme sardinku. |
3 | Nakonec topinky ozdobíme kapary, nasekanými uvařenými vejci a červenou řepou. |
Poznámka
Servírujeme studené. Vejce natvrdo uvaříme předem.