Topinky se sardinkami a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Topinky se sardinkami a vejci
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11199 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 plátek | Chléb toastový |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
70 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sardelová pasta |
1 balení | Sardinky v oleji |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 329,0mg |
Draslík | 190,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 365,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Citronová šťáva, Citrony, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Sardelová pasta, Sardinky v oleji mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Topinky se sardinkami a vejci postup přípravy receptu:
1 | Máslo, žloutky, sardelovou pastu a citronovou šťávu smícháme, zavaříme na hustý krém. |
2 | Plátky toastového chleba nasucho opečeme, vychladlé krémem potřeme. Doprostřed každé topinky položíme sardinku. |
3 | Natvrdo uvařená vejce prolisujeme, smícháme s nasekanou petrželkou a naneseme na sardinky. |
4 | Krátce před podáváním necháme topinky prohřát v troubě. Podáváme je obložené plátky citronu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.