Zdravý recept

Vejce zastřené (vařené)

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 1120

Ingredience

100 g Ocet kvasný lihový
10 g Sůl
400 g Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 60 kcal
Kilojoule 250kJ
0% Sacharidy 0 g
5% Tuky 4 g
22% Sodík 448 mg
9% Bílkoviny 5 g

Vejce zastřené (vařené) postup přípravy receptu:

1

Opláchnutá vejce naklepeme, rozevřeme skořápku a obsah vejce vpustíme do mírně osolené a okyselené vody. Dbáme, aby se neprotrhl žloutek. Vejce částečně uvaříme - bílek má být ztuhlý a žloutek polotekutý.

2

Nakonec vejce vyjmeme a upravíme - přeléváme je jemnými, teplými omáčkami.

3

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept