Bramborové bublinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové bublinky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11216 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Bramborové bublinky postup přípravy receptu:
1 | Moučné brambory nakrájíme na plátky silné asi 4 mm. Omyjeme je ve vodě a osušíme v utěrce. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej, odstavíme a vložíme do něj plátky brambor. Za stálého potřásání pánví je necháme vyplavat. |
3 | Potom plátky vyjmeme a vhodíme do jiného rozpáleného oleje. Změna teploty způsobí vyfouknutí brambor, získají podobu bublinek. Smažíme dočervena. |
4 | Ihned podáváme, jinak bublinky spadnou. |
5 | Podáváme jako přílohu k rybám. |