Bramborové petřinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové petřinky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11219 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
20 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 66,2mg |
Draslík | 430,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 76,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové petřinky postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory prolisujeme, osolíme, přidáme vejce a podle potřeby mouku. Vypracujeme tuhé těsto. |
2 | Z připraveného těsta vyválíme váleček a průměru asi 2 cm. Nakrájíme jej na špalíčky asi 2 cm vysoké. |
3 | Plech vymastíme sádlem a urovnáme na něj špalíčky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Petřinky můžeme také smažit na oleji. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu k rybám.