Jednoduchý recept

Bramborové petřinky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 11219
Kategorie: Přílohy

Ingredience

500 g Brambory vařené
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
20 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 180 kcal
Kilojoule 754kJ
7% Sacharidy 27 g
9% Tuky 7 g
26% Sodík 517 mg
7% Bílkoviny 4 g

Bramborové petřinky postup přípravy receptu:

1

Uvařené brambory prolisujeme, osolíme, přidáme vejce a podle potřeby mouku. Vypracujeme tuhé těsto.

2

Z připraveného těsta vyválíme váleček a průměru asi 2 cm. Nakrájíme jej na špalíčky asi 2 cm vysoké.

3

Plech vymastíme sádlem a urovnáme na něj špalíčky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Petřinky můžeme také smažit na oleji.

Poznámka

Podáváme jako přílohu k rybám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept