Bramborové balónky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové balónky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 11220 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
50 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřové maso pečené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 110,2mg |
Draslík | 429,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Vepřové maso pečené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové balónky postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory prolisujeme, za tepla smícháme s kouskem másla a s mlékem na kaši. |
2 | Do kaše vmícháme uvařené (nebo pečené) maso nakrájené na kousky, vejce a mouku. Podle potřeby osolíme. |
3 | Z těsta tvarujeme malé placičky, které smažíme na rozpáleném tuku. Při smažení se nafouknou jako malé balónky. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu k rybám.