Bílé máslo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílé máslo
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11224 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 ks | Cibule perlová |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 110,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule perlová, Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílé máslo postup přípravy receptu:
1 | Cibulky nakrájíme najemno. Lžíci octa smícháme s 1 lžíci vody, vmícháme cibulky a vaříme, až se tekutina téměř vyvaří. |
2 | Potom přidáme ještě 1 lžíci vody a necháme na mírném ohni. Po částech přidáváme máslo a rozmícháváme, až vznikne bílý krém. |
Poznámka
Máslo podáváme v nahřátém omáčníku k vařeným rybám.