Hořčičné máslo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hořčičné máslo
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11228 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
100 g | Máslo jihočeské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 277,7mg |
Draslík | 26,4mg |
Vláknina | 45,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Máslo jihočeské, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hořčičné máslo postup přípravy receptu:
1 | Uvařené žloutky prolisujeme. Máslo utřeme do pěny, přidáme žloutky, hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř. Ještě chvíli třeme. |
2 | Máslo necháme ztuhnout v chladničce. |
3 | Používáme je při přípravě ryb nebo jako pomazánku. |