Recept

Hořčičná smetanová omáčka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 11235
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 kávová lžička Hořčice plnotučná
50 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 176 kcal
Kilojoule 737kJ
2% Sacharidy 7 g
20% Tuky 15 g
4% Sodík 70 mg
6% Bílkoviny 4 g

Hořčičná smetanová omáčka postup přípravy receptu:

1

Z 30 g másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vařící osolenou vodou, dobře rozšleháme a povaříme. Odstavíme z ohně.

2

Potom vmícháme žloutky rozkvedlané se smetanou a citronovou šťávou. Omáčku přecedíme a za stálého šlehání přidáme zbylé máslo a hořčici. Omáčka se už nesmí vařit, nádobu necháme ponořenou v kastrolu s horkou vodou.

3

Hořčičnou omáčku podáváme k rybám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept