Hořčičná smetanová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hořčičná smetanová omáčka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 11235 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
50 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 200,8mg |
Draslík | 18,4mg |
Vláknina | 485,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hořčičná smetanová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Z 30 g másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vařící osolenou vodou, dobře rozšleháme a povaříme. Odstavíme z ohně. |
2 | Potom vmícháme žloutky rozkvedlané se smetanou a citronovou šťávou. Omáčku přecedíme a za stálého šlehání přidáme zbylé máslo a hořčici. Omáčka se už nesmí vařit, nádobu necháme ponořenou v kastrolu s horkou vodou. |
3 | Hořčičnou omáčku podáváme k rybám. |