Sardinky s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardinky s fazolemi
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11239 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibule |
500 g | Fazole vařené |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Rajčatová šťáva |
250 g | Sardinky v rajčatové omáčce |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 42,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 225,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,4mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Fazole vařené, Olej stolní, Sardinky v rajčatové omáčce, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sardinky s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Fazole rozmixujeme a promícháme s polovinou nasekané cibule a s 4 lžícemi oleje. Hmotu rozprostřeme na plech a nakrájíme na čtverečky. |
2 | Na každý kousek dáme sardinky, stočíme, obalíme v mouce a opečeme na pánvi na oleji. Osušíme na ubrousku. |
3 | Potom smícháme zbylou cibuli, rajčatovou šťávu, olej, chilli a petržel. Osolíme a dusíme na pánvi do zhoustnutí. |
4 | Směs nalijeme na závitky a posypeme nasekanou petrželkou. |