Tuňák s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák s rýží
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 11240 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Majonéza |
50 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
250 g | Rýže dušená |
0,3 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
250 g | Tuňák v oleji |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 133,9mg |
Draslík | 274,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majonéza, Rajčata, Rýže dušená, Sůl, Tuňák v oleji, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olivy černé, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňák s rýží postup přípravy receptu:
1 | Rybí maso rozebereme na kousky a dáme do mísy s rýží. Přidáme majonézu, omytý a natrhaný salát, nakrájená rajčata a nasekané olivy. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. |
2 | Směs namačkáme do formy a vychladíme. |
3 | Po vychlazení vyklopíme obsah formy na mísu a ozdobíme nakrájenými uvařenými vejci. |