Skopová Šórba - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová Šórba
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 11241 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
200 g | Fazole bílé |
200 ml | Jogurt bílý |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
100 g | Pórek |
400 g | Skopová plec |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 7,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Fazole bílé, Jogurt bílý, Kari koření, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pórek, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová Šórba postup přípravy receptu:
1 | Fazole přes noc namočíme, druhý den dolijeme vodu a vaříme je do poloměkka. |
2 | Přidáme na kousky nakrájené skopové maso, osolíme a vaříme. Asi 15 minut před dovařením přidáme na kolečka nakrájený pórek, chilli koření a kari koření. |
3 | Do hotové polévky vmícháme rozkvedlaný jogurt. |
Poznámka
Místo pórku můžeme použít 4 stroužky česneku.