Studená vinná polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená vinná polévka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11245 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Cukr moučkový |
6 polévková lžíce | Hrozinky |
4 ks | Vejce slepičí |
1000 ml | Víno bílé |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 482,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Hrozinky, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Studená vinná polévka postup přípravy receptu:
1 | V malém množství vody uvaříme hrozinky tak, aby vody zbylo jen málo. |
2 | Rozmixujeme víno se žloutky, 2 lžícemi cukru a citronovou šťávou. Spolu s hrozinkami vše ještě několik minut povaříme a dáme vychladit. |
3 | Z bílků a zbylého cukru ušleháme sníh a vychladlou polévku ještě před podáváním ozdobíme sněhovými pusinkami. |