Kabáb na špejlích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kabáb na špejlích
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11247 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Mák mletý |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 g | Skopová plec |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 4,1mg |
Draslík | 85,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Jogurt bílý, Olej stolní, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mák mletý, Pepř černý mletý, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kabáb na špejlích postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kostky. |
2 | Rozemeleme cibuli a smícháme ji se všemi přísadami kromě oleje v pastu. |
3 | Připravené kostky masa vhodíme na 5 minut do vroucí vody. Potom je potřeme pastou a necháme uležet asi 1 hodinu. |
4 | Potřené kousky masa napícháme na špejle. Do pekáče dáme olej s trochou vody, vložíme špejle s masem a pečeme ve vyhřáté troubě doměkka. Během pečení špejlemi otáčíme a případně podléváme. |