Fašírkový pilaf - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fašírkový pilaf
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 11252 |
Ingredience
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
8 ks | Hřebíček |
3 polévková lžíce | Jogurt bílý |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
100 g | Máslo čerstvé |
500 g | Maso mleté - mix |
500 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 107g |
---|---|
Cholesterol | 30,6mg |
Draslík | 178,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Hřebíček, Jogurt bílý, Kari koření, Rýže loupaná, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Maso mleté - mix mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fašírkový pilaf postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na másle dozlatova. |
2 | Přidáme mleté maso a koření kromě kari a hřebíčku. Když je maso opražené, přimícháme jogurt. Vše zalijeme osolenou vodou s kořením kari a odstavíme z ohně. |
3 | Rýži s vodou, solí a hřebíčkem dusíme. Když je rýže zpola měkká, naklademe do pekáčku střídavě několik vrstev rýže a mletého masa - vrchní vrstvu tvoří rýže. Dáme zapéci do mírně vyhřáté trouby asi na 15 minut. |