Šiškabáb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šiškabáb
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11255 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Majoránka |
500 g | Maso mleté - mix |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 120,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Majoránka, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šiškabáb postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek jemně nakrájíme a petrželku nasekáme. Smícháme je s masem a ostatními surovinami. |
2 | Ze vzniklé hmoty tvarujeme podlouhlé šišky. Napícháme je na grilovací jehly a opékáme na dřevěném uhlí. |
3 | Podáváme s čerstvým chlebem. |