Zázvorové víno - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zázvorové víno
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11266 |
Kategorie: | Nápoje |
Ingredience
1 kg | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Kyselina citrónová |
2 l | Voda pitná |
500 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 109g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 209,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kyselina citrónová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zázvorové víno postup přípravy receptu:
1 | Cukr necháme zkaramelizovat a potom jej rozmícháme ve 2l vařící vody. |
2 | V jiné nádobě svaříme zázvor a vzniklý silný vývar přecedíme do připraveného karamelového sirupu. |
3 | Nakonec přidáme kyselinu citronovou a víno plníme do lahví. Uložíme do temné místnosti nejméně na 6 měsíců. |