Srnčí hřbet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí hřbet
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1128 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Polévkové koření |
20 dkg | Šunkový salám |
5 ks | Vejce slepičí |
1 balení | Želatina v prášku |
500 g | Zelenina nakládaná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 306,7mg |
Draslík | 269,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 353,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Zelenina nakládaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Polévkové koření, Šunkový salám mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Želatina v prášku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí hřbet postup přípravy receptu:
1 | Vařená vajíčka nakrájíme na kostičky, salám nastrouháme. |
2 | Sterilizovanou zeleninu slijeme stranou a v ní rozpustíme želatinu. |
3 | Vše smícháme dohromady a vlijeme do formy srnčího hřbetu. |
4 | Necháme v chladničce ztuhnout do příštího dne. |
Poznámka
Vejce uvaříme předem.