Bombajské masíčko - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bombajské masíčko
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11281 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Mouka polohrubá |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 137,6mg |
Draslík | 842,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Rajčata, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bombajské masíčko postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kousky a marinujeme je ve směsi oleje, koření, mouky a soli nejméně 2 hodiny. |
2 | Potom maso v kastrole postavíme na oheň a pražíme asi 10 minut. Přidáme rozemletou cibuli a nakrájená rajčata. Po chvíli vše zalijeme pivem a dusíme doměkka. |
3 | Hotový pokrm necháme vychladnout a uložíme do chladničky. Před podáváním znovu ohřejeme. |