Mozeček po indicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mozeček po indicku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11285 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
50 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
400 g | Vepřový mozek |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 360,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Kari koření, Sůl, Vepřový mozek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mozeček po indicku postup přípravy receptu:
1 | Očištěný mozeček blanšírujeme v malém množství vody. |
2 | Na másle osmažíme jemně nakrájenou cibuli, chilli papričky a všechno koření. Přidáme nakrájený mozeček a podlijeme vodou (nebo vývarem) a dusíme doměkka. Před koncem dušení přidáme sůl, citronovou šťávu a cukr. |
3 | Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou. |