Kuřecí játra po indicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí játra po indicku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11297 |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
250 g | Cibule |
500 g | Játra kuřecí |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
150 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 476,3mg |
Draslík | 427,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 53,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Játra kuřecí, Kmín drcený, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Paprika mletá pálivá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí játra po indicku postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle dozlatova. Přidáme česnek utřený se zázvorem a pražíme ještě asi 2 minuty. |
2 | Vložíme omytá játra, kmín, papriku a pražíme za stálého míchání ještě několik minut. |
3 | Potom vše podlijeme a pod pokličkou dusíme doměkka. Nakonec pokrm osolíme. |
4 | Podáváme s rýží nebo s pečenými plackami. |