Bublanina z Purí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bublanina z Purí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11299 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
4 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 šálek | Kompot meruňkový |
20 g | Máslo čerstvé |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
7% Kalorie 141 kcal
Kilojoule 591kJ
4% Sacharidy 16 g
8% Tuky 6 g
3% Sodík 67 mg
11% Bílkoviny 6 g
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 198,7mg |
Draslík | 132,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kompot meruňkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bublanina z Purí postup přípravy receptu:
1 | Žloutky utřeme s cukrem a zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Směs vlijeme do vymaštěného pekáče a vsypeme okapané ovoce. |
3 | Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 15 minut. |
Poznámka
Můžeme použít různé ovocné kompoty.