Bublanina ze Simly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bublanina ze Simly
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11300 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
125 g | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
125 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
200 g | Třešně |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 163,5mg |
Draslík | 96,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 335,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bublanina ze Simly postup přípravy receptu:
1 | Utřeme máslo, cukr a vejce. Vmícháme hladkou mouku, kypřicí prášek a špetku soli. Podle potřeby zředíme těsto trochou mléka. |
2 | Polovinu těsta vlijeme do vymaštěného pekáče, vsypeme ovoce a zalijeme zbylým těstem. |
3 | Bublaninu zapečeme ve vyhřáté troubě nejprve zprudka, brzy teplotu zmírníme a zvolna dopečeme. |
Poznámka
Můžeme použít višně nebo jiné ovoce.